Blog

Tai Rubber Τεχνική – Λίγα Λόγια

Χαιρετώ τους φίλους και αναγνώστες του άρθρου! Μια τεχνική που μπορεί να μας γεμίσει εύκολα το μεσημεριανό μας τραπέζι με ψάρια ακούει στο όνομα tai rubber! Είναι μια πανεύκολη τεχνική που απευθύνεται αποκλειστικά σε κόκκινα ψάρια όπως συναγρίδες φαγκριά και τσαούσια. Σίγουρα απευθύνεται και σε άλλα είδη ψαριών αλλά επί το πλείστο όταν ασχολούμαστε με αυτή την τεχνική δεν έχουμε στο μυαλό μας να βγάλουμε σφυρίδες και ροφούς 10-15-20 κιλά. Ας δούμε παρακάτω πόσο εύκολο είναι με μια σωστή επιλογή εργαλείων να έχουμε άμεσα αποτελέσματα και μάλιστα να δούμε ψάρια που ίσως δεν πιστεύαμε ότι υπάρχουν στην περιοχή που νομίζαμε ότι γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά!                                                                                   

TAI RUBBER

Επιλέγουμε ένα καλάμι ανάλογα την περιοχή μας και τα μέτρα που θέλουμε να ψαρέψουμε! Οι επιλογές πάρα πολλές αλλά η διαφορά θα είναι ότι το σωστό καλάμι που θα επιλέξουμε βάση της σκληρότητας και της ευαισθησίας στα χέρια μας , θα είναι ικανά να κάνουν την διαφορά!  

Ο μηχανισμός είναι κάτι που δεν πρέπει να νομίζουμε ότι δεν παίζει κανένα ρόλο! Σίγουρα όταν θα πιάσουμε ένα ψάρι τον ρόλο που θα παίξει ο μηχανισμός είναι να ασφαλίσει το ψάρι  στα αγκίστρια μας και να έχει γραμμικά φρένα! Τώρα το γραμμικά φρένα είναι σχετικό γιατί από εκεί και πέρα γραμμικά φρένα μπορεί να έχουμε για 5 λέπτα και μετά να σταματήσουμε να έχουμε. Ή να έχουμε σωστά και γραμμικά φρένα από την αρχή της μάχης μέχρι το τέλος της. Είναι κάποια μικρή λεπτομέρεια που όμως θα κάνει την διαφορά ,ειδικά σε μεγαλύτερα αλιεύματα που θα μας τύχουν και θα χρειαστούμε πραγματικά τον μηχανισμό μας να μας βγάλει ασπροπρόσωπους!

TAI RUBBER
https://youtu.be/P-hTK6bmE-g

Η επόμενη επιλογή είναι το νήμα, δυστυχώς εδώ υπάρχουν πολλοί τύποι και διαφορές εταιρίες και διάφορες τιμές. Χρειαζόμαστε ένα καλό νήμα στο μηχανισμό μας γιατί το χειρότερο που μπορεί να γίνει είναι να αγοράσουμε ένα νήμα πχ 0.17 χιλιοστά και να είναι 0.22. Σύνηθες φαινόμενο με κάποιες εταιρίες…. Ή μια άλλη λεπτομέρεια είναι να ρουφάει νερό και δυστυχώς έτσι να έχουμε περισσότερη αντίσταση στο νερό και μας φέρνει επάνω ‘’όλη τη Θάλασσα!!!’’ που σίγουρα όλοι μας έχουμε έρθει αντιμέτωποι!

Επόμενη λεπτομέρεια είναι το παράμαλλο και το αγκίστρι… Ποιοτικό αόρατο παράμαλλο θα αντέξει περισσότερο τα δαγκώματα και τυχόν κάποιο γδάρσιμο, θα μας δώσει μια ακόμα ευκαιρία και το καλό αγκίστρι θα έχει τρομερή διείσδυση και θα είναι πανάλαφρο για να το ρουφήξει το ψάρι καθώς κάνει επίθεση στο δόλωμα!

TAI RUBBER

Τελευταίο στην τεχνική και εξίσου σημαντικό με τα παραπάνω είναι η επιλογή του tai rubber!  Του βαριδιού με την τρέσα που θα είναι το άμεσο δόλωμα που θα προσελκύσει τα ψάρια και θα τα κάνει να επιτεθούν! Σίγουρα υπάρχουν χιλιάδες αλλά μπορούμε και έχουμε ξεχωρίσει κάποια ώστε να αυξήσουμε το ποσοστό επιτυχίας! Τα χρώματα δεν θα έλεγα ότι είναι τόσο σημαντικά μια ς και έχω παρατηρήσει ότι χρειάζονται όλα τα χρώματα γιατί την μία μέρα χτυπάνε στο κίτρινο και την άλλη στο μπλε! Χρειάζονται πληθώρα σε γραμμάρια και σε χρώματα και σίγουρα όσο πιο ακριβό είναι  ένα δόλωμα μας προσφέρει UV ή φώσφορο ή κίνηση που ένα φτηνότερο σίγουρα δεν θα έχει , μέχρι και τα αγκίστρια έχουν διαφορά!

Κλείνοντας μπορώ να γράψω με σιγουριά ότι με ένα σωστό σετάρισμα κανένα ψάρι δεν θα μείνει χωρίς έστω μια επίθεση στο δόλωμα μας! Σίγουρα για  κάποιον που ψαρεύει το σετάρισμα μπορεί να είναι απλό αλλά για κάποιον που έρχεται πρώτη φορά σε επαφή με την τεχνική θα μπορέσει με λίγη βοήθεια να απολαμβάνει στις λίγες ώρες που θα έχει χρόνο να πηγαίνει για ψάρεμα κάποια καρφώματα και σίγουρα σε όμορφα ψάρια!

Ποια είναι η δική σας γνώμη; Αφήστε μας από κάτω το σχόλιό σας!

ΛΥΚΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
(SKOUKIOS)

Κοινοποιήστε στα social

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *