Blog

Επιλογή Αγκιστριού στο Jigging: 2+1 Συμβουλές για Σωστό Αρμάτωμα

Επιλογή Αγκιστριού στο Jigging. Τι πρέπει να προσέξουμε και τι να ξεχωρίσουμε. Υπάρχει το τέλειο αγκίστρι; Αλήθεια ή Μύθος;

Καλησπέρα στους φίλους που τους αρέσει η μετάδοση και η απολαβή γνώσεων-εμπειριών (μικρών ή μεγάλων). Κι εμένα μου αρέσει και σίγουρα δεν κρύβεται!

αγκίστρι στο Jigging

Η επιλογή αγκιστριού είναι σημαντική. Πώς να αγοράσουμε ένα αγκίστρι; Τι μάρκα; Ποιο είναι το καλύτερο; Ποιο αντέχει να σηκώσω ένα μεγάλο ψάρι;

Από προσωπική εμπειρία, και ενασχόληση με το χόμπι αυτό, άρχισα να δοκιμάζω. Άρχισα να φτιάχνω. Άρχισα να ψάχνομαι! Τι κατάλαβα; Ας τα συμπυκνώσω σε λίγες γραμμές όλα αυτά που έχω στο μυαλό μου, απλά και κατανοητά!

Τα αγκίστρια ξεχωρίζουν ανάλογα με:

1) το υλικό κατασκευής τους
2) την διατρητικότητα τους
3) και την αντοχή στο χρόνο

αγκίστρι στο Jigging

Καταλαβαίνουμε ότι όλα δεν γίνεται να τα έχουμε. Υπάρχουν αγκίστρια 2 κατηγοριών.

Α) Light slow jigging
B)Heavy slow jigging

Με κριτήριο τα παραπάνω βλέπουμε ότι όλα δεν γίνονται. Καθώς επίσης όταν σπάει ένα αγκίστρι(εφικτό σε όλες τις μάρκες) δεν σημαίνει ότι φταίει το αγκίστρι. Απλά δεν ταιριάζει στο στυλ μας και στο ψάρεμα που κάνουμε. Φυσικά υπάρχει και η αστοχία υλικού ή και στην τελική, κάποια μάρκα να μην μας κάνει γιατί οι επιδόσεις/αποδόσεις μας είναι περισσότερες από τις ανώτερες που έχουν κατασκευαστεί τα αγκίστρια. Ή τα θηράματα να είναι πολύ μεγάλου μεγέθους και χρειαζόμαστε την κατηγορία heavy σε αγκίστρια για να αντέξουν σε μεγάλες κόντρες.

αγκίστρι στο Jigging

Μην ξεχάσω, εάν δεν τρυπήσει κάποιο αγκίστρι σάρκα και σταθεί στο κόκκαλο του ψαριού, στις περισσότερες περιπτώσεις έχουμε ξεψάρισμα ή σπάσιμο γιατί τη κόντρα την δέχεται σε λάθος σημείο και όχι εκεί που πρέπει (στην νούλα/κούρμπα είναι το σωστό!). Στη φωτογραφία παρακάτω μπορούμε να το δούμε. Δεν είναι λίγες οι φορές που με τύπου light αγκίστρια για το slow, με τον σωστό χειρισμό και τυχερό σωστό κάρφωμα μεγάλα ψάρια τα έφερα στη βάρκα.

αγκίστρι στο Jigging

Σεβαστό να το πω και σημαντικό είναι ότι όλες οι διαφορές στην αρχή που ανέφερα, κάποιες έχουν τα καλά τους αλλά και τα κακά τους.

Π.χ βάρος αγκιστριών: χαμηλό βάρος= light κατηγορία, βαρύτερα αγκίστρια= heavy κατηγορία.

Ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω για τους αρχάριους να ξεδιάλυναν λίγο τα πράγματα.

αγκίστρι στο Jigging

Εσείς τι πιστεύετε; Αφήστε μας από κάτω το σχόλιό σας!

ΚΑΝΑΛΙ YOUTUBE: Skoukios Fishing Adventures

SKOUKIOS
ΛΥΚΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κοινοποιήστε στα social

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *