Blog

Γιατί η Θάλασσα Είναι Σημαντική για Μένα;

γιατί η θάλασσα είναι σημαντική για μένα;

Χαιρετώ τους φίλους, λάτρεις και εραστές της Γαλανής! Μετά από πολύ καιρό θα δημοσιεύσω ένα άρθρο μου, με ίσως, το πιο επίκαιρο θέμα που θα μπορούσε να υπάρχει! Γιατί η θάλασσα είναι σημαντική για μένα; Πως βλέπω την θάλασσα και ποιος ο ρόλος της στη ζωή μου. Ίσως ένα τόσο απλό ερώτημα, μα για όλους μας πιστεύω είναι κάτι παραπάνω από αυτό που δείχνει και αυτό που πιστεύουν κάποιοι άλλοι για εμάς .

Είναι τυχαίο άραγε ότι, όταν έρχεται η ώρα να πάμε το επόμενο ψάρεμα μας, οι περισσότεροι δεν κοιμόμαστε το προηγούμενο βράδυ; Αυτή η αυπνία που μας καθηλώνει στο κρεβάτι και στριφογυρνάμε συνεχώς και η ώρα δείχνει κολλημένη! Είναι ίσως το πρώτο συναίσθημα που νιώθω!

Σίγουρα μια φωτογραφία ή ένα βίντεο δεν μπορούν να περάσουν την πραγματική χαρά που μας κυριεύει και το πάθος μας, που ξανανιώνουμε σε μια ψαρευτική εξόρμηση. Προσωπικά πιάνω συνεχώς τον εαυτό μου να κάνει σαν παιδάκι! Προβλήματα, άγχος και στρες ούτε που περνάνε από το μυαλό μου! Ξαφνικά η ρουτίνα και το τρέξιμο της πόλης σβήνουν και τη θέση τους παίρνει ένα μεγάλο παιδί που νιώθει πανέμορφα! Όταν είμαστε με παρέα τότε τα καλαμπούρια και τα πειράγματα και τα γέλια μας δεν έχουν τελειωμό!

Αυτή είναι ίσως και η μεγάλη της μαγεία!

Η Γαλανή να παίρνει όλα μας τα προβλήματα και δια μαγείας να περνάμε όμορφες στιγμές είτε με φίλους είτε σε μοναχικό ψάρεμα! Υπάρχουν στιγμές που μας στενοχωρεί και δεν μας χωράει ο τόπος. Μου έχει συμβεί τόσες φορές. Συνήθως οι στιγμές αυτές είναι όταν χάνουμε ένα ψάρι . Και όμως αυτό ακριβώς είναι το ψάρεμα και η θάλασσα . Με τον τρόπο της θα μας διδάξει και το χαμόγελο και το σημείο εκείνο που θα χάσουμε το ψάρι της ζωής μας. Θα γελάσουμε με το φίλο μας! Θα τον πειράξουμε! Θα διανυκτερεύσουμε στην βάρκα μας ή σε μια ακτή! Θα νιώσουμε αυτήν την ελευθερία και την ησυχία γύρω μας! Το αεράκι της θάλασσας και το υπέροχο νάτριο που θα διαπερνάει τους πνεύμονες μας! Καθαρό οξυγόνο, μακριά από τους θορύβους της πόλης και μακριά από τα καυσαέρια!

Γιατί η θάλασσα είναι σημαντική για μένα

Όταν θα είμαστε τυχεροί και θα βγάλουμε το ψαράκι μας που θα γυρίσουμε σπίτι κουρασμένοι και την επόμενη μέρα θα κάνουμε το τραπέζι στην οικογένεια μας ή στους φίλους μας! Εκεί έρχεται η μεγάλη ώρα που τα πειράγματα δεν έχουν τελειωμό και τα γέλια δεν έχουν σταματημό! Έτσι είναι το ψάρεμα για μένα! Απόδραση από την καθημερινότητα! Εμπειρίες, στιγμές, συναισθήματα, αθλητισμός και τόσα πολλά ακόμα!

Και πάντα όταν έρχεται ή ώρα που τελειώνουν όλα αυτά και σκέφτεσαι τι πέρασες, τι έκανες, τους φίλους σου, να γυρίσεις στην οικογένεια σου να τους μιλήσεις και να τους πεις πως πέρασες ξαφνικά την επόμενη μέρα σκέφτεσαι πότε θα έρθει η επόμενη φορά που θα πας για ψάρεμα πάλι! Αυτό δεν το έχω ξεπεράσει ποτέ! Θα με έλεγε κάποιος αχόρταγο, θα με έλεγε τρελό! Ίσως το ψάρεμα δεν είναι απλώς να πιάσω ένα ψάρι αλλά κάτι ανώτερο, όπως τρόπος ζωής, ελευθερίας και όμορφων στιγμών.

Γιατί η θάλασσα είναι σημαντική για μένα

Έτσι κάπως θα κλείσω αυτό το άρθρο με την ελπίδα, το χαμόγελο, τις όμορφες εμπειρίες και τα διάφορα συναισθήματα που μας διέπουν από την αρχή μέχρι και το τέλος μια ψαρευτικής εξόρμησης!

Να είστε πάντα γεροί και χαρούμενοι και εύχομαι ότι καλύτερο σε όλους!

Μπορείτε να αφήσετε το σχόλιό σας από κάτω!

Κοινοποιήστε στα social

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *