Blog

Ποιο Νήμα να Διαλέξω;

Ποιο νήμα να διαλέξω ;

Ποιο νήμα είναι το καλύτερο; Ποιο νήμα να αγοράσω; Ποιο είναι το φτηνότερο και καλύτερο νήμα; Θέλω το δυνατότερο νήμα! Σε όλους τους εραστές της Γαλανής δεν υπάρχει περίπτωση να μην έχουμε σκεφτεί τον εξοπλισμό μας και τι είναι το καλύτερο που μπορώ να αγοράσω. Σίγουρα φαντάζει δύσκολο και κάτι πολύ εξειδικευμένο για να απαντήσουμε!

ποιο νήμα να διαλέξω

Σίγουρα λοιπόν μέσα από την εμπειρία μου, περισσότερο από τις εκατοντάδες δοκιμές και αγορές που έχω κάνει είδα τελικά ότι ισχύει το ρητό. Όσο ακριβότερο τόσο καλύτερο! Αν και δυστυχώς υπάρχουν και οι εξαιρέσεις, ελάχιστες φυσικά αλλά δυστυχώς υπάρχουν! Τα νήματα τα οικονομικά έως κινέζικα δυστυχώς δεν έχουν καλή αδιαβροχοποίηση στο νερό και καθόλου σωστή διάμετρο με την αναγραφόμενη! Γράφουν πχ PE 2  και στην καλύτερη είναι PE 3.5!  Το κάνουν φυσικά αυτό γιατί υπολογίζουν να έχουν περισσότερα κιλά σε αντοχές αλλά όχι σε πραγματικές διαμέτρους!

ποιο νήμα να διαλέξω

Κάτι που έχω εντοπίσει εδώ και 10 χρόνια το λιγότερο είναι ότι τα αμερικάνικα για κάποιο λόγο είναι χοντρότερα από τα Ιαπωνικά! Εδώ είναι και το σύνηθες φαινόμενο που αντιμετωπίζω στην επαγγελματική μου καριέρα πλέων όταν ακούω τον συνομιλητή μου – φίλο – πελάτη να μου λέει εγώ έχω αγοράσει αυτό το νήμα που δίνει PE 3 αντίσταση 30 κιλά! Και ξεκινάω κλασικά να του δείχνω ώστε να καταλάβει τα τρικ και τα κόλπα εταιριών που πιστεύουμε ότι έχουμε ένα νήμα PE 3 που όταν πιανόμαστε κάτω σηκώνουμε και τα βράχια και δεν κόβονται ποτέ και τελικά στην Ιαπωνική κλίμακα είναι PE 6. Και όμως! Καλά διαβάσατε!

ποιο νήμα να διαλέξω

Ένα καλό νήμα λοιπόν καλό είναι να το συγκρίνουμε όσον αφορά την αντοχή του στο χρόνο, την πραγματική του διάμετρο και την αντοχή του στη θάλασσα και την αδιαβροχοποίηση ή κέρωμα που έχει! Και μην αφήνουμε τυχαίο και τους κλώνους που έχει και την επεξεργασία του! Αν είναι 4κλωνο ή 8κλωνο ή 10 κλώνο!
Μέσα σε λίγες γραμμές προσπάθησα να κάνω μια πολύ μικρή εισαγωγή τι σημαίνει νήμα για ψάρεμα και τι να προσέχουμε! Γιατί πολλές φορές το φτηνό τελικά καταλήγει να είναι ακριβό! Παθών!! Να είστε καλά! Ευχαριστώ πολύ!

Εσείς ποιο νήμα χρησιμοποιείτε; Αφήστε μας από κάτω το σχόλιό σας!

ΚΑΝΑΛΙ YOUTUBE: Skoukios Fishing Adventures

SKOUKIOS
ΛΥΚΟΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Κοινοποιήστε στα social